Stacks Image 11448
Hans Koreman hield zich al tijdens zijn middelbare schooltijd en ook daarna tijdens zijn studie geschiedenis in Leiden, bezig met fotografie. Kort na zijn afstuderen besloot hij in 1989 zich volledig aan de fotografie te gaan wijden en maakte er zijn beroep van. De nodige opdrachten volgden: eerst zijn ex-studievrienden die afstudeerden, daarna verzoeken om huwelijksreportages en weer later opdrachten uit het bedrijfsleven, industrie en universiteit.

Hans Koreman is een documentaire-fotograaf pur sang. Zijn stijl is journalistiek, onbevangen, filmisch en sfeervol.
Foto's worden vrijwel onopgemerkt gemaakt; Hans Koreman beweegt zich bij voorkeur onopvallend en low-profile tussen zijn publiek. Een scherp oog, snelheid en intuïtie staan garant voor het meest onbevangen beeld.
De camera is uitsluitend hulpmiddel en verlengstuk van zijn gevoel, zijn oog en fascinatie. Het moment wordt vastgelegd.
Koreman’s succes is het gevolg van de combinatie van talent, historisch inzicht en zijn fascinatie voor mensen.

Huwelijk
Hans Koreman heeft als huwelijksfotograaf al enkele honderden bruiloften gefotografeerd, in binnen- en buitenland. Zijn stijl is journalistiek; vrijwel geen enkele foto wordt geënsceneerd. Kenmerkend voor zijn foto's is de humor en emotie, de snelheid en actie en de stijlvolle weergave. Niet alleen het bruidspaar en de ceremonieën worden gefotografeerd, maar ook alles er omheen. De specifieke details en momenten, de gasten, de setting etc. Kort samengevat: zijn reportages geven de werkelijke sfeer van de bruiloft, met als resultaat het gevoel van een speelfilm!
Hans Koreman kun je niet inhuren voor een paar uurtjes, hij loopt het hele programma mee. Dit resulteert uiteindelijk in een prachtig origineel fotoboek met "Echte Koremannen" erin.

Bedrijf en universiteit
Zakelijk fotograaf Hans Koreman krijgt veel opdrachten uit het bedrijfsleven, de industrie en de universiteit. Van congressen en symposia, tot bedrijfsfeesten en incentives. Met zijn geheel eigen journalistieke stijl weet hij de sfeer van mensen en momenten vast te leggen; hij werkt snel en onopvallend en is multi-inzetbaar. Het resultaat zijn originele en vernieuwende foto's. Hans Koreman werkt zelfstandig en na een goede briefing naar eigen inzicht. Dienstbaarheid en service naar de opdrachtgever gaan voor alles! Ook voor promoties en oraties bent u bij Hans Koreman aan het goede adres.

Portret
Hans Koreman maakt zijn portretten met een zo natuurlijk mogelijke uitstraling. In een natuurlijke omgeving zonder al te veel poseren. Weinig enscenering, stilering en ware emotie zijn de kernwoorden voor zijn portretfotografie.

Vrij werk
Zoals de naam al zegt.